Aquamarin op Google Earth


Hieronder even een korte uitleg van wat Google Earth is, hoe je eraan kan komen en nog leuker: hoe je kan inzoomen op bijvoorbeeld Aquamarin.

Google Earth is een geheel gratis programma wat je van internet kan downloaden en installeren op je eigen PC. Via dit programma is het mogelijk om werkelijk iedere plek op aarde van dichtbij te bekijken (zoals bijvoorbeeld Aquamarin).

De site waarop het programma en de uitleg ervan te vinden is, is: http://earth.google.com. Via deze link "Google Earth" kan je het programma zelf direct downloaden. Let er wel op dat het programma ongeveer 10MB groot is, dus afhankelijk van je internet verbinding kan het downloaden enige tijd duren. Sla het programma "GoogleEarthWin.exe" op op je computer en start de installatieprocedure als het downloaden klaar is. Om het programma te gebruiken heb je een internet verbinding nodig omdat alle gegevens "life" via internet gedownload worden. Als je na installatie het programma opstart krijg je het volgende scherm te zien:
 


Je kan nu zelf door gebruik te maken van je muis de wereldbol draaien en inzoomen naar plaatsen. Ook staan er aan de linkerkant onder "Places" een aantal voorgedefinieerde plaatsen op aarde waarop je kan inzoomen. Aan dit overzicht met voorgedefinieerde plaatsen kan je zelf je eigen favorieten toevoegen, of van andere mensen importeren in het programma. Om nu direct naar Aquamarin te gaan kan je het volgende bestandje aanklikken: "Aquamarin op Google Earth". Als je dit doet nadat je Google earth ge´nstalleerd hebt, zal het programma automatisch geopend worden en zie je de wereldbol draaien en inzoomen totdat je deze welbekende afbeelding te zien krijgt:
 


Je kan het bestandje ook opslaan (rechtermuis klik "Save As...") en het bijvoorbeeld naar vrienden of bekenden mailen. Deze Google Earth bestanden hebben de extensie ".kmz".  Op deze wijze kan je ook eigen favorieten opslaan en versturen.

Veel plezier met je eigen ontdekkingstocht over de aarde...